Přidat odpověď
Kat,
nevím, co pořád máte s nějakým posráváním se. Já taky neznám nikoho, kdo by se z toho "posral" (i když bohužel znám jednoho, co se "z toho" oběsil), ale fakt nemám potřebu se tvářit, jako že je OK zavřít děti na rok doma. Protože nejde jenom o nějaký blbý učení. Učit se doma dá minimálně na ZŠ a na všeobecném gymnáziu stejně efektivně jako ve škole a možná i efektivněji. Jde o to, že jsme těm dětem připravili (zatím) rok života v izolaci, vytrhli je z jejich přirozenýho řádu světa a sebrali jim něco, co se jim už nikdy nedá vrátit. Už jsem to tu ostatně psala. Pracovat ve 30, 40, 50 rok z domova a psát si s kamarády přes messenger je jen opruz, ale ty děti přichází o milníky života, který jim nijak vrátit nejde. Maturáky, taneční, kroužky, školní výlety, oslavy narozenin... Vy tady jedete v nějaký utkvělý představě, že komu se to nelíbí, ten kudy chodí, tudy lomí rukama a úpí. Blbost. I svému dítěti říkám, že to holt nějak musí vydržet, ale že mu nijak nejde nahradit to, že svý osmnáctiny strávil zavřenej v bytě a mohl jít akorát k babičce na oběd, to mě teda sere fest.
Předchozí