Marko,
já mám podobnou zkušenost. Kdysi jsem před lety dělala v jednom DTP studiu a volala mi nějaká slečna z reklamky. Normálně jsem zvedla zvonící telefon a, než jsem cokoliv stihla říct, tak se ozvalo dobrý den tady.... měla bych u vás mít zakázku... A na to jsem já řekla dobrý den tady... stejné příjmení. Jen křestním jsme nebyly stejně. Jáká je asi pravděpodobnost,že se tohle stane? U rodného příjmení určitě veliká,protože mám asi jedno z nejvíce používaných příjmení u nás. U vyvdaného je to velmi nepravděpodobné.
Podobná věc se stala ještě jednou. Moje vyvdané příjmení je německé a není zase tak moc četné. Hodně je v Rakousku, Americe a Kanadě,ale u nás je jen pár lidí. U manžela v rodině je více chlapů se jménem Petr. Jsou to lékaři. U nás v ČR jsou myslím také dva muži,lékaři toho jména. Jednoho dne k nám dorazilo do schránky pozvání na svatbu a ke svatebnímu stolu. Bylo na jméno mého muže a na místo,kde doteď pracoval. S ohledem na to,že jsem věděla,že tu manžel v ČR nemá rodinu jsem se jala shánět nevěstu,abych jim vysvětlila,že došlo k omylu a jejich příbuzný pozvánku nedostal. Povedlo se to vysvětlit.
A ještě znám Hájka,co si vzal za ženu Hájkovou. Už spolu,ale dávno nejsou.