Přidat odpověď
Sněhulko, trvanlivost s krémy jsem popsala v článku :) Já sama to dávám všechno hned po dohotovení do mrazáku a odtud si průběžně odeberu třeba na tři dny. Tím mám vyřešeno, že mám spolehlivě dobré nezkažené cukroví do cca Silvestra a nestydím se ho nosit blízkým v krabičkách až do té doby.
Tak třeba teď jsem plnila išlské dortíčky - dělám klasické rakouské, tj. ty se plní čokoládovým krémem s trochou třtinového rumu. Recept jsem psala do článku:
Pak plním máslovým krémem makronky, letos je dělám s yuzu, tj. rozmixuju máslo s nakládaným yuzu (kupovaným hotovým). Když dělám z jiného ovoce, tak krátce rozvařím ovoce s cukrem a pak to po vychladnutí rozmixuju s máslem a plním takovými ovocnmi krémy - minulý týden mangovým:)
Stejným způsobem jde i jen rozmixovat máslo s marmeládou, když není příslušné čerstvé ovoce, akorát to pak má takovou míň svěží chuť.
Krém jen z másla a šlehačky se týden neudrží, navíc obsahuje opravdu moc tekutiny, tj. trvanlivost odpovídá dortu :) Kdybych chtěla krém bílý, tak bych udělala z másla s bílou čokoládou. Tím jsem občas plnila schwarzwaldské košíčky (z pracnového těsta, s višňovým džemem a tímhle krémem a polité čokoládou)
Předchozí