Přidat odpověď
Kat, není to řešitelný. Je to malá obec, každý je s někým příbuzný a ani naštvaní rodiče, kteří přehlašují děti jinam, si netroufnou uvést skutečný důvod, aby si v obci nezavařili. I ti, kteří mají nějakou relativní moc (třeba jsou na obci v radě), jsou schopni říct, že k nim se ve škole taky chovali takhle a taky to vydrželi. Té škole vlastně vládne něco jako klišé "parta hasičů" (v obecní radě snad není jediný člověk s vysokou školou, pár SŠ a pár absolventů učňáku), jmenovali ředitelku a mají pocit, že tím je vyřešeno. Před inspekcí jednou za pár let se vytáhnou stoličky pod nohy nejmenších dětí, předloží se papíry a je na 6 let klid.
Když bylo haló kvůli šikaně, ředitelka objednala řešitele (psychologa, který dělá, co mu škola řekne, neboť je za to placený), uspořádala školení pro pedagogy v celém okolí (čili "jsme leader ve správném řešení šikany").
Já jsem byla špatná, protože jsem odmítla poslat děti na dvoudenní pobyt k upevnění kolektivu, který vedla družinářka, která vlastně celou šikanu organizovala a měl tam přijet na psychohrátky řešitel s jasně zadaným úkolem: šikanující jsou vlastně šikanovaní a kolektiv se musí naučit mít je rád.
Po tomhle zážitku se samozřejmě nikdo neozval, ale nikdo už si zároveň netroufne nic řešit, aby mu neničili děti.
Předchozí