Přidat odpověď
A já myslím, že je dobře, že se zajímá o svou dceru. Aby se dcera necítila v pozici, vzali tě na byt, mají s tím starosti musíš se zcela a ve všem přizpůsobit, to by asi nebylo dobře. Ono je totiž přizpůsobit a přizpůsobit, kdyby bydlela u ?třeba Angrešta, tak dceři klidně řeknu: jsi v cizí domácnosti je třeba se hodně přizpůsobit, protože vím, že i oni ji budou současně respektovat jako 16,17-letého člověka, ale tady má asi Koulička z něčeho špatný pocit..
ale zdá se mi to celé trošku špatně nastavené. Asi nejsou domluveni na penězích, když tam vozí nákupy... asi bych se sešla a promluvila si o organizačních věcech, jestli jim vyhovují nákupy, ostatně jak to tam vůbec mají s jídlem ? vaří spsolečně, dcera přispívá na chod dománosti penězi nebo je ti kompenzováno těmi nákupy..? (třeba nákupy nemusí vyhovovat..) já bych třeba v pozici hostitelské rodiny raději dostala finance než nákupy, které mi naruší naplánovaný jídelníček - maso, co se musí sdělat, ovoce, které se pak musí sníst aby se nezkazilo... třeba ani druhá strana není spokojená a tím, že neposílá pdo nějakou záminkou syna nákup převzít, tím chce říct, nákupy nám nevyhovují..
promluvila bych si...
pozvala občas mladé na víkend bydlet k nám, nebo aspoň na celý den... to by se Koulička též dozvěděla asi hodně
vlastně mi uniká, kdy je dcera doma, na víkendy je doma u mamky ?
celé mi to přijde nejasně nastavené, od financí, nákupů, návštěv..
Kouličku chápu, snažím se pochopit druhou rodinu, třeba jim to nevyhovuje.. a ve výsledku, místo, aby to probrali, tak tlačí na dceru, třeba i tak, buď si ji převychováme a jestli se jí to nebude líbit, tak odejde a budeme mít klid... když to "přeženu" a to může být i nevhodný tlak na dceru... třeba jí tam už ta rodina nechce, neví co s tím... to je na čtyři roky studia místo interu plánováno nebo jak ?
a proč je tam teď, když škola není ?
Předchozí