Tady se ví všechno, tak možná poradíte. Už mnoho let dělám na Vánoce čokoládu. Má úspěch. Jenže je ze ztuženého tuku. Je to výživová hrůza. A i když to neřeším, jsem experimentátor a stejně mě zajímá, jestli jde ten ztužený tuk nahradit. Máslo jsem zkoušela, byla z toho hmota pochybné konzistence a ani chuť nebyla nic moc. Jednou jsem dokonce objednala kakaové máslo a taky se nezdařilo. Ten recept zkrátka chce pokrmový tuk. Kromě něj se do téhle čokolády dává moučkový cukr, kakao a sušené mléko. Napadlo mě, mám vypustit to mléko? Nebo změnit poměr surovin? Má někdo zkušenost? Díky
Recept mi přinesl manžel od tchýně jako novomanželce před víc jak 30 lety a tehdy došlo mi, že bez čokolády jako manželka neobstojím.
PS. Že můžu dělat čokoládu z čokolády na vaření je mi jasné, to nechci.