Přidat odpověď
Tak u nás to bylo hlavně z finančních důvodů, ale i ze způsobu vaření. Byli jsme 4, takže kuře na čtvrtiny, maso byly 4 plátky. Pečené maso mamka naporcovala a ze zbytků udělá rizoto. Neohlášení stravníci se nevedli, kromě rizotových dní by neměli co na talíř. Guláš apod nevím proč, to mamka nevarila. Asi ji to nechutnalo.
Jogurty, pribiňáky se prostě koupily na počet osob, co to jedly. I sladkosti.
Jediné co jsme si mohli brát bez omezení bylo pečivo, ovoce a zelenina, a taky domácí buchty, babovky apod, ale s ohledem na to, aby zbylo na ostatní.
A druhý důvod byla doba socialismu, kdy se muselo hodně věcí shánět.
Vlastně mě hodně překvapilo, že v některých domácnostech se nají i nečekaná návštěva. Myslím oběd, ne namazané chleby, ty zvládnem v pohodě taky.
Předchozí