Přidat odpověď
Holky, a co říkáte na distanční výuku u prvňáků a druháků? Mám druhačku, loni dostaly úkoly 1x týdně byla taková zcela zbytečná online hodina, kdy děti měly pracovat stejně jako ve škole - tedy chvíli se četlo, chvíli se povídalo, spousta dětí nevědělo co se děje, jakou učebnici, jakou stranu, jako cvičení, nebo po vyvolání neuměly odpovědět a ostatní rušily, dcera stihla sotva polovinu toho, co dělali a pokud se učitelka snažila něco vysvětlit nového, což byla hlavně matika podle Hejného, před ten laptop to dcera prostě nepochopila.....to jsem to s ní udělala vše efektivněji sama.
No a teď byla na té škole v přírodě a už z ní nám učitelka psala, že děti dostanou desky se zadáním úkolů a do prázdnin je vyplní. A tento týden už nic dělat nemusí. Ale dnes přišel email, že od pondělí jede online výuka, včetně první i druhé třídy a to přesně podle rozvrhu. Výchovy jsou zrušeny. Ale i tak mi přijde na hlavu, aby měla druhačka každý den 3-4 on line hodiny. Rodiče prý mají zajistit přípravu, aby měly všechno děti k dispozici a pak už prý rodiče nebudou potřeba (mimo těch prvňáků).
Jako nechci to předem odsuzovat nebo vzdávat, ale přijde mi to hodně přehnaný. Jak je to u vás? co si o tom myslíte?
Předchozí