| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Synovi je aktuálně 12, je v 7 třídě.
Ve druhé třídě jsem s ním byla na doporučení učitelky v poradně. Prý inteligencne v pořádku s tím, že sledovat. Neuměl totiž ještě moc číst a tak ho nediagnostikovali ... Za rok už jo - porucha učení, spíš dysortografie, ale neupřesněné. Tedy pravidla chápe leč nezvládá aplikovat. Zase ujištění, že je chytrý a dá to. Rada - čtěte doma denně vždy pět minut.... Cha cha, ten než se dokopal k pěti minutám, to trvalo půl hodiny... No nešlo to moc dobře. Vyjmenovaná slova drtil až do páté třídy, jenže mu tam hodili vidle s koncovkami podstatných jmen a pak slovesa a to už dohromady nikdy nedal. Takže dodnes pravopis je spíš "piš jak slyšíš", no samozřejmě i v angličtině (jsem lektorka kurzů, mimochodem... Nemá to vliv, ústně ok, písemně děs).
Z poradny vždy akorát doporučení na individuální přístup a přidání času. Učitelka na prvním stupni to jakž takž vnímala, ale někdy ho měla plný zuby a schytal to, jindy mu zas "přidala body" za kreslení, tělocvik a všeobecný přehled, to mu šlo.
Na druhém stupni podpora že může mít na matiku tabulky se vzorečky. To že zmatlá i plus a mínus je vedlejší.... Naštěstí má super matikáře, žen to do něj nějak dostává, nevim kudy, taky mají dost geometrie a ta mu jde. Čeština krutý, něco napsat je na dlouho a na dvojí opravu. Učitelka solí čtyřky pětky. Podporu nevím, má hodinu navíc doučování s jinou. Literatura lepší, paměť celkem má. Teď třeba plave v zeměpise, protože učitelka nepoužívá učebnici, ale vše jim pouští na "slajdech" na interaktivní tabuli. Jenže dle syna to má ve větách, ne v bodech, nestíhá to číst a ještě si dělat zápis. Tak toho má ca čtvrtinu v sešitě, něco sežene od spolužáků. Pravda úplně pečlivý není, aby si to dopsal z učebnice ho musím nutit já, neumí si míč sám dělat výpisky, takže spíš diktuju a povídám o tom (mě to tak bavilo, na základce i na střední).... Ale já fakt nejsem moc důsledná a přijdu ca v šest a pak nějakou večeři a tak, zasedneme k učení tak v osm a to už zas ani jeden z nás nemá moc morál a trpělivost. A já chci aby si už školu řídil sám. Bohužel jeho starší sestra je v tomhle schopna už od mala, sama si osefovala spoustu věcí, já jsem jen poradila co a jak a ona už to udelala. Jenže syn je jiná povaha, jedním uchem tam a druhym ven a není na něj v tomhle spoleh. A taky se vykrucuje když něco nemá a má mít, fejkuje a někdy lze. A já se tak nějak neumím přehodit na něj, řeknu jednou a předpokládám, že to udělá, nebo se jen zeptám jestli to už má a nekontroluju... U něj to ale bez detailního dohledu nejde. Když ho má, funguje, já pak polevim, on to pustí, pak jsou průšvihy a zad přitvrdim.. takový nekonečný kolotoč.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 9-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.