Přidat odpověď
V mé rodné vísce a okolí jsem jezdila běžně denně. Není to rovina, je to úpatí Bílých Karpat. Ale dá se tam normálně jezdit, i když nejsi sportovec, dá se tam jezdit do vedlejší obce do práce, jezdila jsem tak 17 km do školy, cestou byly 3 větší kopce. Tady musíš být buď sportovec nebo mít elektrokolo. Nebo teda rezignovat na cyklistiku a jezdit všude autem. Cyklisté tady opravdu jezdí jen ti "závodníci". Opravdu se mi nezdá ostudné si těch 10 km pomoct motorem. Taky mych si normální kolo mohla popovézt na autě a jet až tam, kde se to dá. Ale tohle u mě zase postrádá smysl. To mi připadá absurdní. Chci se párkrát týdně projet a když kdyby se mi pokazilo auto a bylo příhodné počasí, řešit to kolem. Kvůli 24 km dvakrát přesedat a cestovat 2 hod. není zrovna optimální. Ale s astmatem tyhle kopce nemám šanci udýchat. Kupovat si nějaký moped by bylo lepší? To by nebyla ostuda jet do práce na mopedu? A proč je ostuda jet do práce na elektokole? To mi fakt hlava nebere. Naštěstí nejsem tak zamindrákovaná, abych se kvůli takovým moudrostem začala stydět, že mi napadlo elektrokolo chtít a že bych si ho kvůli tomu nekoupila. Tady se totiž já nikdy nevytrénuju. můžu teda jezdit výhradně autem, to jo.
Předchozí