Přidat odpověď
Já nespím, četla jsem to odpoledne a co hodinu mě budí noční můry...
Věřím, že je to ojedinělý, protože v jiné rodině by nejstarší zvedl telefon a zavolal tetě, babičce..., navíc v Praze (na vesnici by se to vědělo a řešili by to všichni...) ..., i v tý škole by si snad proboha učitelka všimla, že jsou děti nějaké "divné", i když by se to kluci rozhodli tajit...
Paní, která to "odhalila", píše, že z toho byla v naprostém šoku a já osobně si myslím, že hlavně my matky to fakt špatně neseme, protože dokážeme dohlédnout tisíců důsledků a dopadů na psychiku těch dětí atd. (bohužel vč. rizika současné medializace a s tím spojeného rizika i možných podvodníků a vyčůránků, kteří se na příběh mohou nabalit, osobně se bojím, že po té hrůze ze smrti rodičů a po kolečku snahy to utajit a postarat se sami o sebe, přijde teď kolečko medialzační a z dětí může být "mediální atrakce").
Peníze, ty se určitě vysbíraj a věřím, že i instituce (třeba město a tak) se rychle přidá, protože lidi jsou solidární a pro instituce je to "výborný PR příběh", ale snad se podaří ty děti před tím uchránit.
Předchozí