Filipe,
ano, samozřejmě, že pamatuju mléčné svačiny... jsem stará bába
)
Jinak já si myslím, že to maso je důležité i indviduálně - třeba Japonci za dvě generace "vyrostli".
Mám kamarádku Japonku (ještě starší bába než já) - je z vnitrozemí, a její maminka byla z "bohaté" rodiny - měli kachní farmu - a ta rodina, která měla doma kachny, si teda jednou za týden dala do polívky vejce. Kachní. Jedno. Pro sedm lidí. Jinak rýže a zelenina, minimum tuků či bílkovin (představa, jak Japonci jedí ryby, je zcestná - to možná ti na pobřeží). Kámoška je malá (asi má přes 150, ale málo). Její synek (který vždycky žral jak týden zasypaný horník) bude mít teď v šestnácti určitě alespoň těch 180.
A ačkoliv chápu, že výška (krmný býček) není tak důležitá, tak pokud lidi nedorostou své velikosti, tak je imho něco špatně. A ano, jsou lidi menší a větší, drobnější a masivnější jaksi "od přírody" - ale když nikdo nedorůstá plné velikosti, tak je to imho omezenou stravou...