Přidat odpověď
Ropucho,
obiloviny právě moc přirozené nejsou, ty lidstvo pěstuje pár tisíc let. Podobně mléčné výrobky, mléko je pro mláďata, dospělí často na to nemají uzpůsobené trávení. Navíc obiloviny jsou de facto sacharidy, mléčné výrobky mají taky poměrně dost sacharidů. Luštěniny mají sice bílkoviny - ale opět - v nepoměru k sacharidům.
Takže oříšky, semínka, vejce, maso, zelenina (taky sacharidy, ale vázané vlákninou, takže nedělají inzulinové výkyvy).
Mléčné výrobky jsou fajn (já se můžu utlouct po sýrech, jogurtech, každé ráno snídám cottage), ale ideální kombinace živin to není a jsou lidi, kterým to nebude dělat dobře.
Obiloviny - imho zbytečné. Lidi se, co se živí obilím, zmenšili - a teprve posledních cca padesát let dorůstají na "běžnou" velikost - tj. muži 180cm a ženy cca 165. Jako lidi přežijí na obilovinách, ale zjevně tam něco chybí, pže nedorostou. (podobně Japonci, kteří dneska jsou taky normálně velcí, protože jedí -i- maso).
Předchozí