| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Analfabeto,

ten posun šel ještě dál, z 2. stupně ZŠ na 1. stupeň. Takže se s Wordem vlastně začíná (před ním ještě Malování, to je dobré pro zvládnuté ovládání myši a orientaci v okně).

Problém je, že v té čtvrté nebo páté třídě se právě kvůli náročnosti zvládnou jen základy, a pak už se k tomu vlastně nikdy nevrátí a na SŠ se většinou očekává, že to umí. Mám holky na gymplu, kde je informatika od primy do sexty a ten Word dělali postupně několik let. Takže zvládají i nějaké to formátování, styly....ale myslím, že ani tak nezvládli projít vše, co se v něm dá dělat.
No a třeba u nás na základce mají informatiku 4. - 6. třída a pak v 9. třídě (podle mě zcela nesmyslně nastavené), ale Word potkají ve 4. třídě, pak se k němu na chvilku vrátí v 5. třídě a pak už se na ně valí Excel, který nemají šanci pobrat. A v devítce Excel do hloubky a html. Tak co asi mohou umět z Wordu, který vlstně od té páté třídy nepoužijí, protože když už se po nich něco chce elektronicky, tak nějaká ta prezentace. Naopak referáty a další psaní se vyžaduje ručně, aby náhodou někdo nepoužil CTRL+C CTRL+V ~d~.

Já jsem byla v prváku na VŠ, když se přecházelo z T602 na první Word. Takže v zimním semestru jsme měli zápočet z DOSu a T602 a v letním už se očekávalo, že všichni budou umět Woknous a Word. Já přišla vybavená z gymplu, ale spousta spolužáků měla informatiku poprvé až na VŠ a naučit se dělat v DOSu a s T602 jim dalo zabrat. A najednou jim to bylo úplně k ničemu a začínali znovu.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 7+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.