Zakládala jsem nedávno podobné téma (mně tedy šlo spíš o to, jestli noha přestane růst dřív než tělo, v což stále doufám), výsledek byl, že je to individuální, ale že snad růst nohy většinou skončil tak v 15-16 letech, kdežto tělo roste klukům docela dlouho, někomu i do 19. A že u kluků nástup znaků puberty neznamená zastavení růstu. Já mám syna, co je mu 13, měří cca 175 cm a právě si začal stěžovat, že "botičky" velikosti 45 koupené na jaře ho už začínají tlačit :-(. Manžel měří 192 a má nohu 46-47, takže syn už může nosit jeho boty. "Odborníci" ze sportovního svazu synovi z nějakých tabulek (kam zadali výšku rodičů a synovu výšku ve 12 letech) určili, že by měl v dospělosti měřit 197 cm. Fyzické pubertální změny nastaly letos v zimě, mutuje a všechno mu roste a chlupatí
Tak jsem na to zvědavá. Výška těla by pro jeho sport byla dobrá, ale velikost nohy nad 46 je už dost nepraktická a nad 48 je to už doost mrzuté, tak moc doufám, že ho to nepostihne. Manžel říká, že mu dá vypít sud piva
Jo a jestli je tvůj syn oplácaný, tak bych se to přiměřeně snažila řešit hned (zejména zvýšením pohybu a omezením největších prasáren v jídle) a nespoléhala na to, že bude případně polehávat u PC s brambůrkama a čokoládou a pak "z toho vyroste".