Přidat odpověď
Jou tam proto, že jsou na to kvóty, to mi v pořádku nepřijde. To je stejné, jak případ co se stal v USA, kdy bílá studentka se nedostala na VŠ přesto, že měla lepší výsledky přijímacího řízení než černá studentka, která se ale dostala proto, že byla černá. Protlačovat ženy na vedoucí pozice kvótami a ne schopnostmi mi přijde dost úděsné. Nemyslím, že by u nás ženy neměly možnost se prosadit v politice nebo kdekoliv jinde, pokud chtějí. Však máme dost žen, které zastávají vedoucí pozice, mají manžela na rodičovské, ale je to přece vždycky o možnosti ne o musu. Takže mně osobně nevadí ani muži ani ženy na vedoucích pozicích, že velká část žen prostě raději pečuje o rodinu a není ve vysokých funkcích, to kvóty nezmění. Nemám problém dát hlas v prezidentských volbách ženě, pokud bude dost přesvědčivá, stejně jako muži. To přece není o pohlaví. Na Slovensku mají taky ženu prezidentku a pokud vím, tak kvóty na to, kolik žen bude kandidovat na prezidentku tam neměli. Nebo by bylo lepší vybrat kandidáty poměru 3:7?
Předchozí