Přidat odpověď
Muško, pokud máš teď nově udělanou zeď a novou kuchyň, tak to hlavně reklamuj. U stavební firmy a u firmy na kuchyň. Mám identickou zkušenost. Bohužel. Měla jsem ale štěstí v tom, že jsem i přímo do předávacího protokolu nechala napsat od majitele stavební firmy, že je kuchyň již připravená na instalování kuchyňské linky. Dělaly to dvě různé firmy. A on mi potvrdil, že ano, že zdi jsou již dostatečně suché. Jaké bylo moje zděšení, když po cca pěti týdnech ta plíseň vyrazila skrz jednu škvíru i dovnitř do skříněk. Reklamovala jsem to, oni se nejdříve bránili, ale já to svedla na reklamaci toho, že v té skříňce byla dírka, tudíž sundali tu skříňku ze zdi, a výsledek byl šokující. Zeď komplet zelenočernofialová, skříňky celé prorostlé plísní zezadu. Obě firmy se tehdy šíleně dohadovaly, nikdo nechtěl přiznat vinu. Jedna firma si měla ověřit, že předává suché zdi, navíc to podepsali v tom dokumentu, ta druhá si měla ověřit, že zdi jsou natolik suché, aby tam linku mohli dát.
Vyhrožovala jsem soudem a nakonec do toho šli napůl. Museli celou zeď seškrábat, vydezinfikovat, ošetřit a nechali to nakonec asi tři týdny schnout. A kuchyňská firma pak nastoupila a dala mi komplet nové korpusy. Ty plesnivé jsem samozřejmě nechtěla. Taky už nepřipevnili linku úplně na zeď, ale nechali tam pár milimetrů, aby zeď dýchala. Je to již asi osm let a od té doby všechno v pořádku. Obě firmy tehdy tvrdili, že se jim to stalo prvně a pro obě to bylo velké poučení. Od té doby to obě mají ve svých smlouvách. Ta stavební si dává podmínku tří týdnů sušit a ta kuchyňská chce od klientů potvrzení, že mají suché zdi.
Předchozí