| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Alena, jak kde, naše vesnická škola, která končila pátou třídou. Rozhodně neměla problém nějakou tu přípravu dělat. Stejně ji všichni odejdou.

Mě někdy v třetí třídě poradila synova třídní, že by bylo vhodné syna na gympl dát, protože již nyní se nusí a nic nového se v přírodopisu a vlastivědě až do páté ve škole nenaučí, protože toho už nyní ví víc jak zjistila, dala mu jako práci navíc test pro pátou třídu~8~. přišel mi normální, neměla jsem vůbec tucha co by vědět měl a neměl. Nijak extra se to neřešilo.
jenže ten samý rok u nás ve městě 8G zrušili (to bylo jak se začalo mluvit o tom, že se budou plošně rušit poprvé a naše město se bálo a udělalo to hned).
Takže další volba byla buď zš a nebo 8G o pár kilometrů dál.

Což pro něj znamenalo 2x měnit kolektiv(v 6. třídě a v 1. sš) a na to v té páté fakt nebyl ani jeden. Od vždycky měli problém s tímto. Přetrvává to u mladšího a starší to nějak překonal.

Nakonec jsme si řekli, že to jako zkusí a rozhodneme se potom.

A co se stalo, jak by museli všichni dojíždět, ve třídě by bylo 20dětí na 8G a na zš s vyjímkou 32. Takže za mě volba jasná Gympl. Nakonec jich končilo 15. A to je krásný počet na učení ve třídě.

Mladší začínal s 24ks(6 dětí to dojíždění vzdalo) a rok před maturitou jich je 18ks. Což taky není úplně špatný.

Jo a nejlepší bylo , když jsem je ještě oba protáhla PPP(jestli jako gympl jo, nebo ne) a tam nám řekli, že nejsou na dojíždění zralý, že je to bude stresovat.~t~ Oba tou dobou už pátým rokem jezdili v pohodě BUSem. Do školy i ze školy.~t~

Třeba mladšího bych raději měla na nějaké sportovní Zš, bohužel tu v okolí NIC není. Jeden sportovní gympl tu máme asi 50km a další dokonce 90km. Takže holt nerovnoměrně rozprostřeno. někde jsou na každém rohu a někde NIC.

Třeba syn měl závody a v Novém Boru je Zš i s internátem, bohužel zjištěno pozdě.~t~ tam to snad táhnou sportovně už od školky.~;)

A starší už je druhým rokem na Vš technického směru a jak sám vidí z Gymplu je to prý lepší, už by dávno skončil kdyby byl z prumky. Loni jich bylo 180 na začátku, letos jich začalo už jen 75 a koronavir se projevil na zbytku. A zápočet z matiky už nyní nebyl schopný udělat prý nikdo z průmyslovek říká(minulý týden), že už skoro nikdo koho znal už tam není. Tak to je špatně už i na techto školách. Já tam měla kdysi tolik matiky, že jsme na tom s gymplem byli nastejno, dokonce jsem mohla holkám z gymplu to vysvětlovat jak dobře nás to tam naučili~d~. Vůbec nevím proč nám školství tak upadá.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.