Yuki,
aha. Úhloměr je jasný, ten se na prvním stupni nepoužívá. Kružítko by umět měli, takže asi problém na tom prvním stupni.
Ale je spousta skvělých videí i s tím vysvětlením přiložení úhloměru a postupy, jak měřit, jak odečítat ze stupnice...všechno o trojúhelníku, kružnice opsaná, vepsaná, těžnice, výšky, střední příčky, v sedmičce komplet čtyřúhelníky....
Jen text a obrázky je málo, to je jasné.
Já jsem měla rozjetý začátek těsně před zavřením škol, proto se mi nechtělo zase s tím přestat, tak jsem to zkusila a ono to šlo lépe, než jsem čekala.
Být to o týden dříve, tak bych taky volila počítání a nad geometrií vůbec neuvažovala
.
Já díky objevování těch videí objevila i Geogebru, tedy věděla jsem, že existuje, ale objevuju jaké dává možnosti.....to je pro mě "hračka na později"....není to nic, co bych zvládla v běžném provozu, ale hodně mě láká...pro základy rýsování to není (není tam kružítko), ale pak na to naučení třeba rýsování podle zápisu, nebo psaní zápisu a rozfázování konstrukční úlohy na jednotlivé kroky mi přijde fajn. Takže se to chci naučit.