| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Rišulko koukám taky šestá třída, takže jedeme totéž.
Navíc máme silně aktivní dějepisářku, posílá nejvíc úkolů, takže to ani nestíháme.

Synovi jdou dobře technické předměty, ale čeština a ty naučné, to je boj, je silný dysortografik, takže postrádá "cit" pro jazyk a vyjadřování.

Taky tohle období v dějepise je moje oblíbené, i když tomu přišla na chuť až v dospělosti a taky tím že jsem ta místa projela, hodně jsem načetla. V dětství jsem k tomu nijak extra vztah neměla. Ale Řecko, Řím, Kartágo jsou má oblíbená témata.

Taky se snažím to podávám nějakou zábavnější formou, srozumitelněji než popis v knize. Zatím co se mi zdá že lépe funguje tak přes "historky" a zajímavosti, ty si syn docela zapamatuje, tak se mu to aspoň trochu propojí.
Sparta - vojenská výchova. Král Leonidas a bitva u Thermpopyl. Maratónský běžec.
Alexandr a gordický uzel tak dál. Teď mně čekají punské války, tak příběhy o Hanibalovi.

Hodně vysvětluju přes mapy, aby si to dokázal zařadit místopisně a navíc mapy má celkem rád. Vždycky si ukážeme vše na globusu.

Souboj Titánů jsme viděli, zkus ještě pokračování Hněv Titánů, i když ono to má k té mytologii Starých řeckých pověstí už dost daleko, ale snad si děti aspoň zapamatují něco.

Taky zvažuju jaké filmy, z této doby mi přijde vše hodně drsné a pro syna ještě ne moc vhodné, i když ta doba byla prostě drsná.

Momentálně přemýšlím zda pustit Alexandra Velikého, musím se na to znovu podívat zda to bude vhodné, ale každopádně je tam celkem hodnověrně bitva u Gaugamel. A i ten "střet" řecké a východní kultury.
300 Bitva u Thermopyl je velmi temný. Přemýšlím možná pustím Tróju.
Z římského tématu mi přijde drsné všechno, snad Gladiátor by šel.
Hledám zda existuje vůbec něco na téma Hanibal a punských válek.

Na mnohem pozdější téma křižáckých válek jednou pustím Království nebeské.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.