TaJ,
ale to není o učebnicích, to je takhle nastavený celé kurikulum, ty učebnice musí poskytovat to, co se žádá, jinak by je nikdo nepoužíval. Liší se třeba pořadí témat, výjimečně třeba to, co přibude ve 4. a co v 5. třídě, protože v tomto směru, i když mají školy v tomto volnost, se jede zvykově, jak to bylo zavedené už kdysi dávno v pravěku. To, že z toho na chvíli vypadnou zlomky a pak se tam vecpe finanční gramotnost v tom nehraje žádnou roli, systém je prostě nabalovací.
A možná tě to překvapí, ale u nás se učí sice podle jiné řady učebnic, ale naprosto stejné téma jako u vás, v té páté třídě. Mluvila jsem o tom s kolegyní, protože nemohla najít žádné video na toto téma a fakt není, kromě Byl jednou jeden život zrovna biologie člověka je na youtube zoufalá. Většinou, když už něco je, tak příliš odborně, nebo naopak pro malé děti ty úplné základy. A tohle téma já zase jako jediné z přírodovědy a prvouky fakt nemusím (ten seriál mě ale bavil), takže jsem hledala i kvůli sobě. No, skončili jsme tím Byl jednou jeden život a moc jsem téma nepitvala
.