| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Taky jsem z toho na mrtvici. ~8~ Vždyď je přeci naprosto zřejmé, proč mají politici zájem na tom poslat prvostupňové děti do škol co nejdříve. Vždyď je naprosto evidentní, že jde především o to, aby se co nejdříve zrušilo vyplácení očr.

Druhostupňové děti jsou většinou samy doma, tam přece "o nic" nejde. O nic jsem schválně dala do uvozovek, protože jde o hodně. A ty děti půlroční izolaci šeredně odskáčou. Připadá mi smutné, že se všichni zabývají jen a jen seniory a na ostatních nikomu nezáleží. Mému synovi je 15 a je doma celé dny sám. Ponechám teď stranou, že půjde z domácí izolace rovnou k příjímačkám. Připravovali se do poloviny března, normálně by byly příjímačky už teď, měsíc pauzy na znalosti by vliv mít neměl, naopak je ještě šance případně dohnat, co se mohlo zanedbat.
Ale jde o to, že jednak se povětšinu času povaluje, ale taky o to, že těm dětem se sebralo úplně všechno. Kontakt s kamarády, záliby, pravidelný režim... Veškerou radost ze života. Dvě hodiny denně vzdálené výuky nemůžou nahradit pravidelný režim ani vzdáleně. My máme alespoň dům a zahradu, takže syn má alespoň práci na zahradě a on chudák, nejen že ani neprotestuje, ale je vděčný, že může vůbec něco dělat. A co teď ty děti v malých bytech ve městech celé dny samy? Mě celkem překvapuje, že ani tady na rodině, kde jsou převážně matky o tomhle nikdo nemluví.

A teď si vemte, že ve spoustě rodin bude narůstat napětí z nejistoty práce, z existenčních potíží a tam, kde nebyly vztahy v rodině úplně ideální, to bude ještě horší. A i tam, kde byla celkem harmonie, problémy s prací a penězi dokážou tu harmonii pěkně rozleptat. A to dítě nemá kam před tím utéct.

No jo, jenže děti nejsou voliči narozdíl od seniorů, že... ~a~ Zavřeme je prostě doma a basta, však oni to na těch mobilech a tabletech v pohodě zvládnou...~a~

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.