| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Na ZŠ mě nejvíc bavila matematika a přírodopis (kromě člověka), na gymplu vlastně taky.
Ostatní mě moc nezajímalo, i když mi to většinou šlo. Výjimkou byl zeměpis, ten by mě i zajímal, ale strašně mi nešel. Přitom v některých oblastech jsem měla znalosti nadprůměrné (mapy - jen teorie, práce s mapou obecně, ale ne polohopis a hledání a vyznačování třeba zemí, řek, to naopak byla katastrofa, a bavil mě obecný zeměpis - hydrosféra, pedosféra atd.).
Nejvíc mě nebavil dějepis, hudebka a cizí jazyky.

V dospělosti jsem objevila fyziku. Vždycky mi šla, ale bavit mě začala, až když jsem ji začala učit. Taky dějepis a zeměpis mají body navíc. Škoda, že se neučily a neučí jinak a že jsou oddělené. Spousta souvislostí mi pořád uniká, ale hodně už mi "doteklo".
Zůstala láska k matematice, ale vytratil se zájem o tu vyšší, teoretickou, nenumerickou.

Cizí jazyky nadále nezvládám a navíc se přidala pachuť toho, že "to umí každý, jen já jsem marná", přitom jde, na rozdíl od spousty jiných věcí, o něco, co má praktické využití a fakt se hodí to umět.

Holky už moji pomoc většinou nepotřebují a to, co potřebují, už taky většinou nezvládám. Zapomněla jsem ~7~. Ale zrovna včera nejmladší zpracovávala něco k ekologii a to bylo jak probuzení. Až mě samotnou překvapilo, jak mě to pořád baví a zajímá. Jako ta čistá věda. Uvědomila jsem si, co jsem studovala a proč a že i když to nedělám a spoustu jsem toho zapomněla, že to pořád ve mně je. No jen tak "povídat" jsem o tom vydržela asi hodinu, a dítě, které přírodní vědy absolutně neberou, to vydrželo poslouchat.

A teď chystám výuku na další týdny a opět si uvědomuju, jak je pro mě rozdělení do předmětů omezující. Už zase "jedu" v tématech napříč předměty.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 7+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.