Mám dotaz především na paní učitelky. Mnoho let jsem pracovala na OSPODu jako kurátorka pro mládež a tedy řešila v hojné míře záškoláctví. Od zavření škol je tu na rodině mnoho témat, jak probíhá on-line výuka a kolik úkolů děti dostávají. Ale já si nedělám iluze, že děti z tzv. nepřizpůsobivých rodin se plné míře věnují vzdělávání dětí doma. Máte nějaké instrukce k tomu, když víte, že se dítě do on-line výuky nezapojuje? A co budete případně dělat s dětmi, které skutečně za celou dobu , co budou školy zavřené, se na učení ani nepodívají. Ptám se z vlastní zkušenosti z práce s těmito rodinami, kdy největší náš úspěch byl donutit ty děti do té školy alespoň jít.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.