Cimbur, tohle naprosto chápu...nevím, proč to ty školy dělají tak složité a neberou moc ohled na to, že ne každý má dané technické možnosti a nebo schopnosti...my třeba doma takový ten fakt základ zvládneme, ale jinak technicky nejsme moc zdatní ani jeden, PC používáme na prohlížení internetu, psaní mailu, občas vytisknout nějakou přílohu k mailu...a to je tak všechno, víc jsme nikdy nepotřebovali....chytrý mobil mám já asi 2 roky, syn rok a manžel vůbec...taky ho používáme jen na základní věci - zprávy, telefonování, já občas kouknout na net, když nejsme doma a syn na nějaké ty hry...teď jsme měli podle učitelky zkusit na mobilu zprovoznit Skype, no nepodařilo se, myslím, že ani paní učitelce to moc nefungovalo, no tak našla jiný způsob a zvolila výukové stránky, kam se přihlásí - to se povedlo...nebo teď bude syn dělat dvě prezentace v PowerPointu - on s tím zacházet trochu umí, už něco dělal, my s manželem vůbec...pak to má poslat učiteli mailem...ale jak, to netušíme nikdo, takže to bude metoda pokus omyl
...no a když se to nepodaří, tak prostě foťákem vyfotím obrazovku počítače, pošleme mailem, aby učitel viděl, že to udělal a víc řešit nehodlám...