Přidat odpověď
Tak vam do toho pichnu.
PROC?
Proc ja mam bejt tohle vsechno jen proto, ze jsem se narodila jako zenska?
Kdyz se jednou rozhodnu/neme, ze se spolu spojime do budoucna, zalozime rodinu a budeme delat , aby to fungovalo pro deti, tak to vubec neznamena, za ja jako zenska ztratim narok na to, ze i JA mam narok na takovej zivot, jakej si preju. Ne pobihat po kuchynce v napiglovany zasterce a obsluhovat toho ci onoho, kdo si da nozky na stul a natahne ruku pro pivo =na to mam stejny narok i ja. Uz moje maminka poprvovalecne generaci mela tenhle nazor, a dobre, ze ho mela. Vychovala mne k tomu, ze se za kazdych okolnosti umim postarat sama o sebe i svoje deti. Tak jsem vychovala i ja vsechny svoje deti - syna i dcery. Vybrali si partnery, se kterymi se o praci doma deli. Delaji, co je bavi, zrovna tak, jako ja. Bavi mne deti, bavi mne nesmirne prace, kde dostvam oceneni, ze neco umim a nekomu jsem tim prospesna, a ani by mne nenapadlo zustat doma a courat se po dovolenych/cist/koncertech atd - to, co chci, muzu i tak., i kdyby mi nekdo dal stejne moc penez.
Da se k tomu npsat kvanta. Jen na ukonceni tohohle prispevku - NEZNAM vubec nikoho za cela leta, kdo by zustal v domacnosti, i kdyz si to finncne muzou dovolit. Holky se bavi o zajimave praci, sem tam o nakym diteti. Nevesi svuj zivot na nakyho "ziviciho" chote. Znaji svou cenu a deti to vidi v cele rodine.
Předchozí