Přidat odpověď
Vždycky jsem ráda chodila po horách a hodně mě rozesmutnila zpráva o tragické smrti 6 letého chlapečka, který se zřítil při sestupu na rakouské feratě Drachenwand. Bohužel ho tam dospělí vzali i přesto, že ferata je značená jako těžká a v jejím popisu je uvedeno, že není vhodná pro děti. Já jsem byla jako svobodná docela odvážná, ale jako matka jsem strašpytel.
Když jsme poprvé brali 6 letého syna lyžovat do Rakouska, tak jsem zkoušela modrou (lehkou) sjezdovku a s hrůzou jsem zjistila, že na jedné straně je obrovský, prakticky kolmý sráz, který padal do hlubin a úplně jsem se rozklepala, že by dítě na lyžích spadlo, neumělo rychle zastavit a klouzalo dolů přes sráz. Takže jsme tu sjezdovku s dítětem za celou dobu pobytu nesjeli. Ale mám přátele, kteří jsou odvážnější a děti berou a většinou se nic nestane.
Jak moc jste ochotni s dětmi riskovat? Berete je na těžké feraty? Na černé sjezdovky? Na divokou vodu? Byli jste někdy na pochybách, jestli ano nebo ne? Nebo vždycky víte správnou míru?
Předchozí