Přidat odpověď
V tématu o nepořádné dceři i v různých dřívějších diskusích často zaznívá, že děti mají v pokoji doslova svinčík (špinavé prádlo, odpadky, nádobí, hory neuklizených předmětů, zaplněný pracovní stůl atd.)a že jim to tam necháváte, že je to jejich pokoj a jejich bordel. Rovněž jsem takovou hrůzu několikrát viděla v reálu (v jednom dětském pokoji byl bordel skoro do výše kolen a v tom asi 2 uličky pro projití ode dveří k postelím). Já určitě nejsem žádný uklízecí maniak, ale nikdy nemůžu pochopit, že někteří rodiče (možná z výchovných důvodů, někdo také mluví o "právu na soukromí") to tak nechají, maximálně dětem připomínají, že by si měly uklidit. Já bych takovou míru bordelu v bytě, kde bydlím, prostě nepřežila a buď bych děti donutila to uklidit nebo to udělala sama, případně kombinace obojího. Nemám ráda žádné "uklízecí scény", takže toto činím průběžně, aby bordel nenarůstal. Dost toho uklidím i sama (když děti nejsou doma), přestože to není asi výchovné, ale pro mě často nejpřijatelnější. Fakt nikdo neuklízíte v dětském pokoji? Ani nepřinutíte děti, aby to udělaly samy?
Předchozí