| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

monam,

píšu to poněkolikáté.

Ped. minimum jsem na začátku své učitelské kariéry neměla. Tedy byla jsem přesně tak nekvalifikovaná, jako jsou ti "odborníci z praxe", ze kterých teď všechny kvalifikované chytá amok.

A i když teď už ped. minimum mám, tak jsem pro většinu pořád nedostatečně vzdělaná a neschopná učit na ZŠ. Jak se vyjádřila Yuki: "Na střední škole je odborník s pedagogickým minimem určitě výborná volba, ale na základní škole, kde je mix dětí včetně těch, kteří mají problém zvládnout základy, tam odborník z praxe nepatří, teda jo, patří, ale jen jako doplněk pro zpestření výuky."

Takže přesně to tu řeším.

Učitelství pro 1. stupeň ani specka pro učitele mi nejsou unznané, protože k nim nemám tu správnou školu, tedy "řádné magisterské studium v oboru pedagogických věd". Podle zákona jsem kvalifikovaná pouze pro učitelství odborných předmětů na SŠ, přičemž je možné uznat kvalifikaci pro učitelství všeobecně vzdělávacích předmětů na ZŠ v rámci oboru vystudovaného na VŠ, což je v mém případě fyzika a přírodopis, dá se ukecat i ta matematika. Ale i když to zákon takhle uznává, pro kolegy s tím řádným magisterským studiem v oboru pedagogických věd nejsem na výuku na ZŠ dost dobrá. O tom, že se vůbec vyskytuju na prvním stupni, radši ani nemluvím.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.