Včera jsme na obědě měly v našem ženském kolektivu debatu. Jedna kolegyně přišla s tím, že byla s kamarádkama někde a že shodly jaká je doma pohoda, když chlap není doma. Ony, že prý dětem dovolí věci, které normálně nepřipadají v úvahu - nahlas vyřčeno např. jíst brambůrky u televize, objednat si pizzu atd. a udělají si hezký a poklidný večer každý podle vlastních preferencí. Maminky se shodly, že si pustí většinou nějaký film nebo si čtou dají si s dětmi tu pizzu nebo svůj sáček s brambůrky, děti klidně paří na počítači a je jim fajn. A když je chlap doma tak se prý takhle nechovají, žena dělá večeři, uklízí a pizza se objednat nesmí atd.
Většina kolegyň ji přitakávala, že jo, že je to tak. Já jsem souhlasila jen s tím, že je doma tak nějak větší klid když jsem tam sama a organizuju si věci po svém, ale ostatní se mě teda vůbec netýká. Naopak - pokud jsem s holkama sama vymlasknu nějakou zdravou rychlou večeři, řádně uděláme úkoly a zavčas vyřídíme vše co je třeba a nehoníme vše těsně před spaním. Prostě jsem za tu přísnější já. Mému muži je tak nějak hodně věcí jedno.
Samozřejmě mě zajímá jak je to u vás. Jak vypadá váš večer s dětmi bez táty