Přidat odpověď
Děkuju za tipy, za příplatek horší káva, ach jo. Je to Jura S8. Zatím jsem tam dala zbytek kávy koupené v italské sámošce (léta jsem to kupovala, těšilo mě, že je to celkem dobré a levné), čeká mě tu slibný a loni vyzkoušený Hawelka, u nás na kopci praží výbornou Brazílii Santos, takže je s čím experimentovat. Možná bych je ukecala, aby to trošku víc připražili. Pomůže to?
Ale jinak už mi nic v Evropě koupeného nikdy nechutnalo. Můj favorit je Guatemala z jednoho konkrétního místa, ale to se sem nevozí, protože je tam otravná a nebezpečná cesta. Zdejší běžná Guatemala je kyselá Antigua, tj. něco jako většina Kolumbie.
Illy jsem v dávnověku kupovala i do konvičky, ale znám jenom mleté. Má to tedy zásobníček i na mletou kávu, ale tomu bych se ráda vyhnula.
25 ml nateče celkem normálně, nezdá se mi to pomalé ani rychlé. Je to tedy takový stříkající čurůček. Mám to změřit? Jak to má být rychlé? Navíc jsem to snížila na 20 ml, zdálo se mi to moc řídké a zvýšila jsem sílu (oproti továrnímu nastavení). Prostě bych z toho ráda dostala konvičkové kafe na zmáčknutí knoflíku...
Předchozí