Přidat odpověď
Ano často ide o voľbu a je to aj o nastavení okolia a vnímania jednotlivca. Niekto je považovaný za socku lebo ma jedny boty jeden kabát jednu kabelku...ale napr.ja mam uz roky len dvoje zimné kozačky identické šedé a čierne, jednoduché, ale nikde nevidno ze su kožené, s goretexovou úpravou a dokopy stali 350€. Takisto mam kabát, roky, antracitovy kombinácia vlna Kašmír, v zľave za 300€. Je božský. Boli sme s dcérou vo vintage sekaci, stačilo mi dotknúť sa kabátov a naslepo som vybrala vlna s angorou. To je proste uplne iný materiál. Cenovo prevyšoval vsetky ostatne. To iste kabelky, milujem kozu (nie kabelky za 1000€ ale poctivú prácu remeselníka na ktorej časom vidno nosenie, nieco jednoduché, nadčasové). Šperky jedine zlato, stačí mi jedna retiazka s nausnicami ktoré nikdy nedávam dolu.
Často vidim prave u ľudí (aj u tych ktorí si to nemôžu dovoliť) nakupovanie množstva “bezcenných” veci, keby sa ta suma sčítala tak maju hodnotnú vec, ale asi potrebuju tu chvíľkovú radosť z novej veci, byt “trendy”.
Předchozí