Přidat odpověď
Kat,
tlačení charity přes škol/k/u je prostě špatně. Tak jako by bylo špatně jánevím - podepisování politických petic. Tohle do školky nepatří.
A jakkoliv říkáš, že to nepůjde přes děti, tak ty děti o tom vědět budou - zrovna minulý týden jsem vezla na trénink oddílovou kolegyni dcery a ta nám sdělila, kolik peněz věnoval její papínek na stavbu studní v Keni. A viděla jsem, jak to dceři bylo nepříjemné. Pro někoho je status nový telefon, pro někoho holt to, že může dát průměrnou měsíční výplatu na charitu...
A kromě toho, školka by měla být výchovná / vzdělávací instituce PRO DĚTI, nikoliv pro jejich rodiče.
Pokud chceš alternativu, tak jich tu několik padlo. ZPívání, výroba ozdob / přáníček třeba pro LDNku / domov důchodců. Nebo třeba udělat sbírku kočičích / psích konzerv a před vánoci to s dětmi odnést do útulku (nebo se v tom útulku zeptej - u nás třeba pořád chtějí staré deky / ručníky, hračky pro psy...) - přijde mi mnohem přijatelnější, když jsou do školkového projektu ZAPOJENÉ děti - ať už tím, že jdou zpívat, vytvoří papírový řetěz, nebo věnují opuštěným pejskům svojí starou miminčí dečku nebo osušku.
Podobně OK mi přijde sbírka na dítě ze školky, které se ocitlo v nějaké situaci (u nás třeba jedna rodina takhle před vánoci vyhořela - chtěli oblečení, kuchyňské vybavení, povlečení, hračky... ono se to nezdá, ale když má člověk najednou nakoupit všechny hrnce a talíře a utěrky...).
Předchozí