Termix, když si vzpomenu, jak jsme celoškolně povinně pobíhali po nějakém sportovišti na Folimance nebo Grébovce, kam jsme došli ze Smetanky v plné polní pěšky, všichni jsme šustili pláštěnkama a igeliťákama na botách a do toho ty smradlavé plynové masky, vytřené ještě smradlavější desinfekcí, přes rameno chlebník se svačinou a ulehali jsme na antuku "patami k výbuchu", tak chápu, že to je pro děti lákavý a neuvěřitelný zároveň. Já jsem tuhle dceři popisovala, jak jsem cvičila se Sokolem na Strahově na Spartakiádě, koukala na mně se zdviženým obočím a dost pobaveně
A na ty výlety si vybavuju ještě, jak babička vozila s sebou namydlenou mokrou žínku v igeliťáku, abychom si před jídlem mohli umýt ruce
Časem to vystřídaly papírky napuštěné mýdlem, které se před použitím musely navlhčit /otrlejší jedinci si na ně plivli, ale k tomu jsem nikdy odvahu nesebrala/, a pak konečně dorazily vlhčené ubrousky v podobě podobné dnešku, balené po jednom v obalu s obrázkem velblouda a nápisem Karavana, prodávané za 0,50 Kčs
Teď jsem pohledala a našla odkaz s fotkou
http://uilonky.blogspot.com/2015/05/retro-vzpominky.html