Přidat odpověď
Mammons, já žiju v obyčejném paneláku, teda v Praze, takže cena, kterou jsme před 15 lety zaplatili, byla už tehdy vyšší, než cena toho vašeho domu.
Být tebou, nejdřív svatba. Budeš investovat i svoje peníze.
Druhou nemovitost, taky byt a taky v Praze, jsme kupovali před dvěma roky, teda mám docela čerstvou zkušenost. Nejdřív obejděte banky a zjistěte si možnosti. Každá banka vám to může nastavit jinak. Daň z koupě nemovitosti je docela vysoká. My zaplatili téměř 200 000 jen tuto daň. A je daný termín do kdy.
Chceš bydlet ve svém, přitom uvažujete, že dům napíšete na přítele. Takže nebudeš bydlet ve svém. My taky začínali. První vlastní bydlení jsme si s manželem koupili, když mi bylo 30. Dříve jsme to prostě finančně nezvládli. Nevím, kolik ti je, ale uvažuješ, že budete mít děti? To je sakra výdaj. Budeš mít malý příjem, nebudeš ani majitelkou domova .... proč nezačnete něčím malým? Třeba právě bytem?
Pořád píšeš, že by sis udělala kurzy ... tak proč už jsi nezačala? Už jsi tu lepší práci mohla třeba mít? Místo toho se rozčiluješ, že majitel chce prodat jinému. Kdybych prodávala, taky bych raději někomu, kdo aspoň ví, jak bude financovat.
Předchozí