| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Běžné je to dost.

Osobně ve svém okolí mám jen 1 dítě (neodkladové), které teď půjde do první a číst neumí.

V malého první třídě uměla číst při nástupu více než polovina dětí.

Jinak - já, jako správná matka, samozřejmě mám také "strášně chytré" dítě, protože před nástupem do první třídy už běžně uměl všechno, kromě psacích písmen, tak jsem si dala práci s výběrem školy, takže je ve věkově smíšené třídě soukromé školy, s malým počtem žáků a tedy s možností individuálního přístupu, ale bez drilu!!! Je to spíš o podnětech, které mu poskytujeme (doma i ve škole), určitě neuvažuju o tom, že by třeba přeskočil třídu nebo tak něco. On ten první stupeň je furt jen o základních vědomostech a ty rozumná učitelka dokáže přizpůsobit všem typům dětí, které má - takže nečtenáři se holt učí písmenka a čtenáři už si sami něco čtou, v matice těm víc napřed dá pracovní listy s náročnějším obsahem, některé holčičky zas překrásně psaly psace už při nástupu, tak ty taky nenutila "učit se" psát písmenka - psaly rovnou třeba nějaké příběhy nebo tak...

Čili dle mého názoru, v září zjistíš, že takových dětí je půlka první třídy a pokud si s tím nedáš práci, tak můžeš doufat, že učitelka bude rozumná a dokáže to zohlednit a nebude nutit čtenáře číst máma má mísu ~t~ ~t~

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.