| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Kudlo,
ano, dějepis je megazajímavej, a já bych ho taky mohla "pořád" studovat.... ale zase naprosto nejsem schopná se naučit chemii - jak vidím chemický vzorek, tak mi normálně vypne mozek a rozhostí se ticho a prázdno... anorganickou ještě zvládnu, ale organickou prostě NE... a nic na tom nezměnil fakt, že jsem jí měla na základce, gymplu a dvou VŠ....
Takže bych byla bývala považovala za rozumnější, kdybych mohla vzdát organickou chemii a učit se něco, co mi alespoň k něčemu bude a co mě bude bavit a zajímat (a co jsem schopná pochopit).

Podobně můj manžel "nesnáší dějepis" a nikdy ho nepotřeboval k tomu, aby byl pracovně úspěšný. Takže se dějepisem jen nasíral a ztrácel s ním čas.

A tohle není jen o tom, zda jsou či nejsou kvalitní učitelé (já jsem na tu chemii dva ze čtyř dobré měla, ale prostě mi to bylo k ničemu), tohle je systémová chyba. Tak jako je systémová chyba imho devítka (protože "drží" děti o rok déle ve škole, podle mě zbytečně, spousta dětí maturuje pak ve dvaceti, plus to teda znamená, že peníze na školství se musí rozprostřít o rok déle - víc prostor, učitelů atd.).

Studenti se drží hrozně dlouho u "obecného vzdělávání", které je zkrátka OBECNÉ (tj. jak říkají američani "mile wide, inch deep" - široké a mělké), v kterém zákonitě bude polovina předmětů nudit (technické typy budou nudit ty dějepisy a literatury, humanitní typy budou nenávidět fyziku a chemii), takže výsledek je, že jsou nespokojení všichni - učitel má ve třídě polovinu žáků, které jeho předmět nezajímá, ani kdyby tam před nima po uších skákal a žáci se v polovině předmětů nudí (případně je nenávidí, nebo se absolutně nechytají). A stát to všechno platí a lidi jsou akorát nasraní...

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.