Přidat odpověď
Zas "u nas".
Moji nejlepsi kamaradce presne pred rokem konstatovali 2 nelecitelne gangliomy v mozku, slo to hodne rychle s kopce a na novy rok zemrela. Ovsem behem doby, kdy pobyvala v nemocnici, nekdo musel zajistovat jeji ucty z jejiho konta a o vsecko se starat. Sice ma 3 deti, nejstarsi syn advokat, ale k uctum se nikdo nedostal. Platili vsecko ze sveho, protoze matka nebyla uz schopna (a nesmela, ve svem stavu) jim dat pristup k bankovnim uctum.
Asi 2 roky existuje "predbezna plna moc". Ona nechtela nic podepisovat, "nak to dopadne". Loni na podzim jsem se domluvila se svymi detmi, aby rozhodli, kdo z nich na sebe veme pristup ke vsemu, aby nebyly problemy. Predbeznou plnou moc jsem napsala, je v tom vsechno, k cemu bude jedno z nich mit pod dohledem ostatnich 3 pristup a co bude zarizovat, pokud nahle zdementnim nebo tak nak. Plnou moc mam ulozenou doma a nabyde platnosti v pripade "potreby" po doporuceni lekare. Takze doufam, ze jsem jim to ponekud usnadnila, kdyby mi na naky nadory v hlave prisli.
Ovsem vetsina starych lidi nechce, aby nekdo mel pristup k jejich zalezitostem.
Předchozí