Přidat odpověď
Ještě tedy k té zácpě. Je asi otázka co je u vás příčina a co následek. Předtím jsem se ptala zda vůbec něco k vyprázdnění je, což asi je. Ale je vlastně otázka jestli zácpa je následek, možná i somatický, bolestí z jídla. Anebo naopak, bolest břicha je následek zácpy.
Pokud ovšem čekáš že v nemocnici vyřeší zácpu, tak podle mého a mých zkušeností nevyřeší ti to. Tohle není fakt snadné. Gutalaxu bych se co nejdřív zbavila, to že jste na něm tak dlouho je hrozně blbý, je to návykové, a už se prostě pak jinak nevypázdní.
Užila jsem si kdysi se synem, na téma zácpa bych už snad mohla pořádat přednášky :).
Nám tedy pomohl Forlax, ale jako podpůrné řešení a až dlouhodobější užívaní, dávalala jsem mu to v takových asi 3měsíčních kůrách. Nicméně na ten úplně akutní stav nepomáhalo nic, byl totálně zašpuntovaný, úplná hrůza. Ucpaný záchod byl u nás na denním pořádku :(
Nám pomohly klystýry. Jednu dobu jsem to dělala snad i obden. Vymyslela jsme takové udělátko na snadnou (a pro dítě snesitelnou) aplikaci. Dostalo to jednak všechno co bylo třeba ven. Druhotný efekt byl že se postupně vyčistilo střevo a obnovila se po čase jeho správná funkce.
Pomohlo fakt až tohle.
Ono se to těžko porovnává, ale možná že ty projevy i byly podobný. U nás to byla bolest břicha - ale jako následek zácpy. A problém byl z větší části somatický, je tam tedy dle mého u něj i fyzická příčina, ale ten hlavní problém byl somatický, začarovaný kruh bolesti a tudíž zadržování stolice.
Já už teď to tedy poznám a i vím jak na to, a daří se mi udržovat jakž takž stabilní stav, ale pamatuju si dobře ten pocit zoufalství a beznaděje, kdy mi nikdo nedokázal pořádně pomoc s nějakým řešením.
Předchozí