Přidat odpověď
Já když jsem tu větu "sebrat matce dítě" psala, uvědomovala jsem si, jak je hrozná. Ale v tomhle konkrétním případě to prostě tak cítím. Ale je to možná tím, že na to koukám hlavně z pohledu vztahu matky k tomu dítěti, a té matky mi prostě líto není.
Z pohledu toho dítětě to je to šílené, ať se to vyřeší jakkoliv. Ale tady jsem asi ovlivněná tím, že mám zkušenost jen s biologickými rodiči, ke kterým nemám bůhvíjak silný vztah, takže tu důležitost biologických rodičů pro např. adoptované dítě nechápu. Prostě bych viděla jako ideální řešení, kdyby dítě vyrůstalo od začátku u někoho jiného (rodina, pěstouni, adoptivní rodiče) a o své matce nic nevědělo - ale to jaksi není možné (dítě má právo znát své biologické rodiče).
Ale pořád mi přijde, že by pro dítě nebyla (v téhle situaci) větší újma, kdyby bylo odloučené od matky hned po porodu. Odloučené bude v každém případě, takže nevidím jako horší, když se to stane hned. Je to sice pro to novorozeně darda, ale podle mě pro roční dítě s poutem na matku taky.
Pokud se to podaří vyšetřit, tak ten kdo napomohl otěhotnění, by měl být přísně potrestán.
Předchozí