Bohužel to bude spíš tak, že obleční není ten problém a změnou v tomto směru se nic podstatného nezmění. Aby ji kolektiv začal jinak vnímat, na to bude třeba hlubší změny.
Když jsi psala, jakou měla pozici v předešlé třídě, napadlo mě, že se i v téhle třídě ujala funkce arbitra morálky, ale u tohto kolektivu to od ní není přijímáno a působí to jako rudý hadr na bejka.
Je to jen jeden pohled na věc, kdyby to tak ale mohlo i být, doporučila bych jí ubrat, neposuzovat, nevměšovat se a spíš se zaměřila na porozumění a pochopení.
A k oblečení, v jejím věku nebude cesta zakrývat váhu, stejně to nefunguje. Nemyslím, že by musela hledat ve speciálkách, pokud není mimo veškeré tabulky a normálně se obleče v běžných obchodech s oblečením. Hlavně by oblečení mělo sedět. Ať si koupí něco, v čem se dobře cítí a líbí se sama sobě, v současných módních trendech mezi její věkovou skupinou.
Asi jsem ti reagovala mimo téma, viď?
Když už bude koukat po značkovém oblečení (materiál je často kvalitnější a lepší ušití), tak bych nakoupila přes web s možností věci vrátit. Moje dítě se teď zmítá ve fázi "potřebuju značkový oblečení"
(trička, boty), hledám na webu ve slevách a dá se najít za dobře.