Přidat odpověď
"No vidis. Mne zas vylozene urazi, kdyz ty tady pises ty sve predsudky o neschopnych seniorech, zalozeny na 4 duchodcich.
Ja treba mam skoro 100 duchodcu revmatiku v mych skupinach vodni gymnastiky. Lidi sobestacni, ackoli operovani s protezami kolen/kycli/ramen atd atd, je ji mezi 60 - 90 lety. Aktivni lidi, kteri nikdy nemaji cas, protoze jsou cinni a maji plno zajmu."
Eduo,
ale jestli to posuzuješ podle důchoců, která znáš z vodní gymnastiky, tak to není reprezentativní vzorek. Protože ten, kdo chodí na vodní gymnastiku, tak je právě ten, kdo je na tom líp - snaží se udržovat fyzicky ale tím i psychicky - musí myslet na to, že má gymnastiku, že se musí v určitou hodinu někam dostavit, vzít si všechno, co potřebuje, pak si chvíli v šatně pokecá, je možný, že někteří i pak na kafi v bufáči třeba.
Ale ti, o kterých někteří píší, bohužel i já, ty na vodní gymnastice nepotkáš. Ani v sokole. Ani v klubu důchodců.
Potkáš je akorát v obchodě, u doktora nebo na poště. A jsou to bohužel lidi, kteří dřív bývali aktivní, inteligentní, s přehledem. Dnes mají rozum asi jako 10 leté dítě. A u některých je pro mě moc těžké si to přiznat.
Předchozí