Přidat odpověď
Můžete se s nějakými Němci seznámit. Jde to lehce, hodně z nich jsou vzdělaní, komunikativní a milí lidé. Já jsem němčinářka, hodněkrát v životě jsem čistě jen z toho faktu profitovala. Nevím, "jak si oblíbit němčinu".. nevím. Podle mě je to zajímavý jazyk s hodně starobylými kořeny, zajímavou gramatikou,v porovnání s angličtinou asi celkem těžký, ale odmění tě. Nikdy jsem neuvažovala způsobem, že nějaký jazyk je hezký a jiný šeredný, připadá mi to jako předsudek, vždycky jde o to, jak s tím jazykem nakládáš.
Umět německy je velmi praktické, mnohokrát v životě to zužitkuješ a užiješ si spoustu legrace.
Znám Američana, který se začal učit německy v 56, protože se dopracoval k tomu, že je pro něj důležité, že má v Německu kořeny. Naučil se za dva roky plynně, tak že v Německu dostal manažerskou pozici. Miluje němčinu.
Obecně každý nový jazyk ti otevře nový prostor. Na druhou stranu pokud o němčinu nestojíte, tak jediná možnost je otevřít se a dát jí šanci. Pokud to neuděláš, těžko to v sobě nebo v dětech nějak přepnout.
Němčina teď prostě není v módě. Ale je fajn.
Předchozí