Přidat odpověď
Tak jak to vidíte po včerejšku?
Spoiler následuje:
V 11. minutě bych bývala na smrt poslala přesně toho, koho Varys oslovil "my old friend" a kdo se ho pak poprvé v životě rukou dotkl (sice až po označení, ale ani tak jsem se neubránila dojmu, že to není gesto, jímž se kamarád dotýká kamaráda, ale dotek Jidáše). O chvíli později, když se vyznával Jamiemu z bratrské lásky a pomáhal mu utéct, jsem pocítila poslední záchvěv své dávné slabosti pro něj. Kdysi tak inteligentní, sečtělý, vtipný, sarkastický a sexy, dneska bez štáv, zaslepený a zbabělý vrtichvost. Kua fix, kam zmizel dávný Tyrion? Pokud tu sebestřednou mocichtivou čúzu nezlikviduje nebo výrazně nenapomůže jejímu konci, pak na tom u mě bude hůř než Cersei a Jamie, kterým jsem včera stejně jako Varysovi a Sandoru Cleganeovi pozvedla pomyslnou číši na znamení respektu při rozloučení.
Cersei, jakkoli to byla mrcha, hrála rovinu - nikdy se netvářila jako hodná, na rozdíl od té rozmazlené, rádobyosvobozující a všeobjímající zrůdy s dětskou tvářičkou.
Takže, Jon a Tyrion už, doufám, prozřeli, teď je otázka, jak s tím naloží. Nejraději bych viděla Jona a Aryu coby pár na železném trůnu, Sansu coby vládkyni autonomní oblasti Severu. Těším se na finále. Zásobu kapesníků už mám.
Předchozí