| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Okolíku, sorry, já jsem to úplně přehlédla, že se na to ptáš. Ne, není to jen můj názor, je to názor řady vědců a odborníků, kteří se tím zabývají. Je to jeden z důvodů, proč třeba ve Finsku domácí úkoly zrušili. Kupodivu se to nevylučuje s tím, že mají jeden z nejlepších vzdělávacích systémů na světě ~;) - samozřejmě tam je spousta dalších věcí, díky kterým tomu tak je, není to jen o úkolech, nicméně to, že se děti nepřetěžují, je v tom jejich systému velmi podstatné

samozřejmě existují i odborníci, kteří jsou pro domácí úkoly. Nicméně většinou se shodují na tom, že domácí úkoly typu biflování jsou k ničemu. co lze podle považovat za užitečné, jsou projekty - tam je ovšem důležité, aby byly zadané tak, že to děti jsou skutečně schopny zvládnout samy, aby to opět neviselo na rodičích

taky se v USA dělal výzkum ohledně dopadu domácích úkolů na to, jak si děti celkově vedou ve škole, zjistilo se, že v tomto směru mají úkoly smysl od cca 7. třídy. další studie jsou o tom, jak úkoly prohlubují únavu dětí - to zase zpochybňuje jejich smysluplnost.

momentálně se teda u nás vede dost vášnivá debata o tom, jestli je vůbec legální domácí úkoly zadávat, i v tom se názory liší.

nicméně mít teď dítě ve věku, kdy se ho to týká, tak bych úkoly úplně nesabotovala, ale požadovala bych především jejich přiměřenost. a odmítala bych, aby dítě bylo jakkoliv trestáno za něco, do udělám nebo neudělám já jako rodič.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.