Přidat odpověď
Libiku, ja s tebou citim, dovedu si predstavit tve city v takove situaci (a to nekecam, protoze jsem zazila totez opacne - vis, jak na tom jsem s nabozenstvim. S dotycnou, ktera prekrocila veskere meze hodne osklivym zpusobem, jsem prerusila styk).
Tohle nema zadne reseni. I kdyby nejake dane pohrby existovaly, snazsi by to tezko bylo. Lidi maji city, jsou presvedceni o svem pravu a svem jedinecnem nazoru , a uz jenom tady v diskuzi je videt, jak jsou ty nazory ruzne a jak kdo povazuje co za dulezite.
Treba tady "u nas" je dano, ze pohreb se porada behem jednoho mesice (nekdy i delsi doba). Pak tu mas muslimy, kteri maji tradici "nejpozdejc zejtra", lidi, kteri chteji byt pohrbeni z kostele, ale katolickej zas neni na tolika mistech a z lutheranskyho nechtej, jini z krematoria, ktery nema zadne obrady (jako treb v CR). Nekdo chce hrob, na kterej pak nikdo nechodi, protoze vsichni bydlej stovky km daleko, jinej chce bejt rozprasenej v mori, coz pribuzni nechtej, protoze chtej mit hrob… proste problem na problem.
Neni to jednoduchy. Moje deti vedi, ze mi to je jedno a nechci nic. Jestli si to chteji udelat podobne, jako s maminkou, v poradku. Jestli z kostela, budu je chodit strasit. Ovsem bude problem - mne na ten kostelni pohreb strhavaji z dani par procent! To krematorium bez obradu je celkem slozity vyjednat. Asi se zacnu pidit...
Předchozí