Přidat odpověď
Jo, možná bych je i nechala stát za dveřmi. Docela určitě bych jim narovinu řekla, že jsem přece říkala, že v neděli chodit nemají a že mi to vadí. Byla bych tak protivná, že by po chvíli odešli sami.
Mám podobné rodiče. Mám je ráda oni mě a vztahy máme dobré. Jen mají tendenci někdy vědět všechno nejlíp a nerespektují a já se musím vymezovat a oni testují moje hranice....
takže ze své zkušenosti radím:
- ujasnit si co chci, chci manželovi zajistit klidnou neděli (a dál už bych do toho manžela nezatahovala, nemluvila o něm jako o důvodu proč nemají jezdit, matce by to jen dávalo další prostor pro manipulaci, nemusíš nic vysvětlovat,není to důležité,prostě se ti návštěva nehodí,to stačí)
- řekla bych rodičům, že opravdu nechci aby jezdili, a zkusila navrhnout jiný termín, nebo to odsunout na neurčito
- kdyby přesto přijeli, promluvila bych si s nimi o tom, že mi vadí, že nerespektují moji žádost aby dnes nejezdili, NEVYSVĚTLOVALA bych proč, neargumentovala, jen bych stále opakovala, že si přeji aby respektovali můj názor
-moc bych ty diskuze neprotahovala, snažila bych se je tak do půl hodiny vylifrovat z domu (nebo je taky možnost je hned ve dveřích otočit a vzít je na ten rozhovor někam do kavárny)
- možná se urazí, ale každopádně bych si s nimi o tom za čas promluvila znovu, ujistila,že jsou u vás vítáni, jen očekáváte vzájemný respekt
Předchozí