Přidat odpověď
Jsem přesvědčená, že mám doma pořádek :D (Tedy v prostorách a chvílích, kdy ho děti zcela neodstřelí). A věcí na vytváření něčeho mám mnoho a i je pravidelně používám.
Ovšem rozhodně nemám doma "pořádek" podle Marie Kondo, protože v jejím případě nejde s vysokou pravděpodobností o pořádek, ale spíše o kompenzaci nějaké duševní poruchy, tipovala bych anankastickou poruchu osobnosti, možná v kombinaci s mysofobií a obsesivně-kompulzivním chováním a kdoví, možná ještě něčím jiným. Soucítím s ní, asi to nemá snadné.
Věci na tvorbu se mi tu ale teda neválejí. Mám udělané vytvářecí krabice a koše, ve kterých mám vždycky všechno, co pro danou činnost potřebuju. Takže když chci malovat/šít/vyřezávat..., vezmu příslušnou krabici a vyndám si věci pouze z ní, nemusím rozhrabávat víc míst a něco hledat. Mám tím pádem některé věci víckrát - třeba štětců stejného typu mám víc kusů a jeden je v koši na akvarel a druhý stejný v koši na malbu na hedvábí.
V nářadí udržuje pořádek manžel, dělá to podobně, má krabici na nářeadí na dřevo, krabici s nářadím na vrtání a ukotvování, krabici s věcmi na malování a natírání atd.
A třeba pásmo a takové věci, které jsou potřeba při jakékoli podobné činnosti, má taky víckrát, v každé krabici. Aby tu nevytahoval několik krabic, když jde přivrtat obraz.
Vytvářecí krabice a koše jsou v hostinském pokoji, něco i v obýváku ve skříňkách knihovny.
Nářaďové krabice v technické místnosti a v komoře.
Předchozí