Firemní večírky nemáme, ale různé "srazy" se spolužáky, spoluhráčkami apod. mám a účast na nich pouze oznamuji, resp. koordinuju s manželem, jestli on bude doma s dětmi - ale tuhle jsem uvažovala, že děti jsou akorát ve věku, když už bych je snad i nechala doma a ještě bych se nebála, co tam zorganizují
Pro manžela platí to samé (on vánoční večírek a občas nějakou oslavu narozenin apod. kolegů má). Neumím si představit, že bychom se ne/pouštěli, ale vim, že to existuje ze srazů spolužáků. Jedna spolužačka ze ZŠ prohlásila, že asi nepřijde protože "já jsem manžela minule nepustila, tak to on mě taky nepustí" - pro mě nepochopitelné. Spolužačka z gymplu pak nic takového neprohlašuje, ale obecně se to ví, že její manžel je příšerný žárlivec a ještě ho v "hlídání" podporuje jeho matka. Jednou tato spolužačka nejdřív účast přislíbila, někteří i věděli, že manžela ani tchyně není doma, takže jsme ji volali, "omluva" zněla, že "musí tchyni hlídat kytky" - to jsme teda zírali. Ale tedy - na další sraz nečekaně dorazila, aniž by byla rozvedená