Přidat odpověď
Mirku, uz se mi nechce pokracovat v diskuzi, ale k tomuhle bych jeste mela poznamku: o tomhle "pripadu" jsem cetla v ceskem tisku na Internetu.
Podle toho, co je psano na Wiki: pekar odmitl dodat dort s dvema nevestama s odduvodnenim, ze v bibli stoji to a to. To je jeho roshodnuti. Jenze on taky na FB uvedl plna jmena Tech osob - a proto byl zalovan. To se totiz muze povazovat za diskriminace - ty osoby maji zrejme sve duvody, proc nechteji na verejnosti hlasat sve sexualni zamereni - a to je jejich vec. Kdyz nekdo o druhem uvede cokoli, co mu muze skodit, muze za to byt zalovan. Rozhlasovat o lidech, ze jsou homosexualove, nikdo pravo nema, at je to Pravda nebo ne - a to prave proto, jake to ma dusledky. To vidime z clanku i z kazani - plno lidi jeste dneska odsuzuje druhe za to, ze se chovaji jinak, nez "!normal", a ti lidi s tim muzou mit potize v praci, mezi prateli a pod.
Takze: nekomu neupect dort ma kazdy pravo. Ale pravo roznaset na verejnych mediich, jake zamereni/nabozenstvi/clenstvi atd atd ma jedine ten, koho se to tyka a kdo to chyce hlasat. Ne nakej soused/pekar/ucitel you name it.
Kdyz se to potom zkrati na to, ze pekar nechce pect homosexualum a ti ho z toho duvodu to zalujou, je to uplne jina vec.
Předchozí